The Dutch Case: de aanklacht tegen de tabaksfabrikanten bij DWDD

The day after.

De strijd tegen de tabaksindustrie wordt al The Dutch case genoemd. 22 februari heeft het OM besloten de tabaksfabrikanten niet te vervolgen. Advocaat Bénédicte Ficq heeft de tabaksproducenten aangeklaagd voor:

1.Moord/poging tot moord

2. Valsheid in geschriften/misleiding

3. Zware mishandeling/poging tot zware mishandeling

4. Doodslag/poging tot doodslag

5. Opzettelijk benadelen van de gezondheid, overtreden van de Wet  Economische en Europese regels.

Bénédicte Ficq laat het hier niet bij zitten. In DWDD geeft zij aan door te gaan met haar strijd.  De  volgende stap zal naar het hof zijn. Er zal een artikel 12 bodem-procedure gestart worden. Dit zal een lange weg zijn en wellicht een jaar kunnen duren. Dan zal het OM de zaak opnieuw moeten beoordelen. Ondertussen neemt de maatschappelijke druk toe. Iedere dag melden zich ziekenhuizen, artsen, instanties, verenigingen, gemeentes en individuen om zich aan te sluiten bij de aangifte.  Juist nu is er grote noodzaak niet af te haken  maar volop door te gaan om via het hof de tabaksindustrie op de knieën te krijgen.  Ondertussen overlijdt er in Nederland  ieder half uur een persoon aan de gevolgen van roken… 20.0000 mensen per jaar. Genoeg reden om door te gaan!

Wij staan klaar om rokers te helpen van hun verslaving af te komen!

Dutch case
22 februari 2018, wij waren bij de DWDD! Van links naar rechts: Trudi Tromp (verslavingsarts) Yvonne van Loosbroek (rookstopcoach rokenstopt.nl), Wanda de Kanter (longarts, Pauline Dekker (longarts) Roos Blom (psycholoog/ rookstopcoach)
Dutch case aanklacht tabaksindustrie stoppen met roken
DWDD 22 februari; Matthijs van Nieuwkerk. Wij zitten in het publiek
In de studio bij DWDD Samen met de ‘rookstoptoppers’en Bénédicte Ficq ! Rechts Lia Breed, COPD patiënt en eerste ‘aangever’ van de tabakszaak.

 

De inhoud van de aanklacht van The Dutch Case

Eén antwoord op “The Dutch Case: de aanklacht tegen de tabaksfabrikanten bij DWDD”

  1. De baten van stoppen wegen ruimschoots op teken de kosten. Dat weten we al decennia lang. zZelf heb ik als puber kort gerookt, maar werd in de 60er jaren overtuigd door antirook magier Jasper Grootveld met zijn PROVO acties bij Het Lieverdje in Amsterdam.

    Wanneer gaat de overheid eindelijk echt luisteren naar het gezonde verstand van de heersende publieke opinie?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *