SICK OF SMOKING – Stop de tabaksindustrie!

Artsen steunen onze strijd tegen de tabaksindustrie

Sick of Smoking is het jaar goed begonnen. De media aandacht, strijders, steun en aangiftes blijven maar komen. Ook hebben we een nieuwe partner: de vereniging Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde (NTvG). Zij stellen geld beschikbaar voor onder meer de strafzaak. Zo keren ook steeds meer artsen en medisch specialisten zich tegen de tabaksindustrie; een krachtig signaal.

Honderden nieuwe aangiftes

De uitzendingen van Tros Radar en Omroep Max waar Wanda de Kanter en Annemarie van Veen onlangs te gast waren, hebben gezorgd voor veel nieuwe aangiftes. Het totale aantal gaat nu al naar de 1.800. De aangiftes zijn van grote waarde, omdat het belang van de zaak zo nog sterker wordt benadrukt. Aangifte doen kan gemakkelijk via de website, gebruik deze link.

Steun onze strijd

Naast aangifte doen kun je Sick of Smoking ook op een andere manier steunen, bijvoorbeeld door te stemmen. De teller op de website staat nu op ruim 21.500. Of geef gezicht aan de strijd en wordt strijder. Op de website hebben zich bijna 3.700 strijders gemeld. Ook je stem uitbrengen en stijder worden? Klik hier.

Kom in actie!

Natuurlijk kun je zelf ook in actie komen, zoals Floris (11) die een werkstuk maakt over de gevolgen van roken. Of zoals Esther, bezorgde moeder van drie tieners, die een petitie is gestart. Zij roept andere bezorgde ouders (maar ook opa’s en oma’s, ooms en tantes) op om de strafzaak te steunen. Heb je ook een leuk idee? Laat het ons weten!

Roken een vrije keuze? Dacht het niet!

Heeft u onze video boodschap al gezien? Dankzij de gulle bijdragen van onze donateurs kunnen we op deze manier nog meer mensen bewust maken van wat de tabaksindustrie aanricht! Veel rokers voelen zich zelf verantwoordelijk voor hun gedrag, maar dat is niet terecht. De video legt precies uit hoe dat zit. Deel ‘m met je vrienden, familie, collega’s en via al je social media accounts.

Jorgen Rayman geeft gezicht aan de strijd van Sick of Smoking

‘Mijn vader stierf aan longkanker en mijn schoonvader heeft COPD, toch lukte het mij niet om te stoppen. Probeer het nu weer! Help mij hopen dat het lukt!’ schreef hij op Sickofsmoking.nl.

Geef ook gezicht aan de strijd!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *