Stoppen met roken in tijden van het Coronavirus

De Corona-crisis houdt ons in de greep. Het zijn donkere en onzekere tijden voor ons allemaal. De breekbaarheid van onze beschaving wordt nu getest. Een bedreiging van onze volksgezondheid, wereldwijd.

We nemen voorzorgsmaatregelen en luisteren naar adviezen van regering en het RIVM.  Wat kunnen we verder doen? Locale initiatieven, tonen van maatschappelijke betrokkenheid en omzien naar elkaar. Maar uiteindelijk hopen we allemaal dat wij en onze dierbaren gezond door deze crisis komen.

Roken en Corona zijn een slechte combinatie. Rokers lijken een groter risico te hebben op het Coronavirus dan niet-rokers. Nieuw Israëlisch onderzoek (onder 80 personen met Corona) heeft uitgewezen dat de patiënten die rookten 14 keer meer kans hadden op een ernstig verloop van de ziekte dan niet-rokers. Bovendien was in China het sterftecijfer onder Coronapatiënten  bij mannen hoger dan bij vrouwen. Een  hypothese is dat dit ook te wijten was aan het roken. Ruim 50 procent van de mannen in China rookt t.o.v. slechts 2% van de  vrouwen.

Verder remt roken het immuunsysteem in het algemeen en geeft roken een verhoogd risico op virale en bacteriële infecties in de longen.

Dus stop juist nu met roken! Dit is hét moment om te gaan werken aan je  gezondheid, en daarmee je toekomst.

 

Roken Corona risico

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *