Stoptober en het Stoptoberhuis

Maandag 30 september laten 50 Nederlanders zich vrijwillig opsluiten in het Stoptoberhuis! Zij zullen gezamenlijk hun laatste sigaret roken. In het huis in Vinkeveen krijgen de stoppers steun bij die eerste lastige dagen zonder sigaretten. Een intensief positief programma en dagelijkse coachings-sessies bieden de deelnemers in het Stoptoberhuis afleiding en leren hen te leven zonder de sigaret.

Ik ben een van de 4 coaches die hen daarbij helpt. Bovendien is Wanda de Kanter, longarts, de hele week aanwezig!

Ook zullen Georgina Verbaan, Rick Brandsteder en Ernst Daniël Smit op maandag 30 september intrede doen in het huis en hier hun laatste sigaret roken.

Het Stoptoberhuis maakt deel uit van van de landelijke actie Stoptober, een initiatief van KWF Kankerbestrijding, het Longfonds en ministerie van Volksgezondheid( VWS) Trimbos-Instituut, GGD GHOR Nederland en Alliantie Nederland Rookvrij. Mensen worden daarbij aangespoord gezamenlijk een maand lang te stoppen met roken.

Staatssecretaris Paul Blokhuis zal het Stoptoberhuis openen. Op Stoptober TV zijn de activiteiten en coachings-sessies live stream te volgen.

Stoptober

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *