Yvonne in de pers

“Stoppen met roken is een cadeau aan jezelf”
foto: Ellen Toledo

Écht stoppen met roken

HEEMSTEDE Yvonne van Loosbroek (60), is een gecertificeerde, professionele ‘Stoppen met Roken coach’. Zij heeft jarenlange ervaring met het coachen van mensen die stopten met roken in het Spaarne Gasthuis. Ook is zij algemeen leefstijl coach, verpleegkundige en heeft zij jarenlange ervaring in het bedrijfsleven als klinisch consulent.

Sinds 2017 is Yvonne van Loosbroek als zelfstandig ondernemer werkzaam als ‘Stoppen met Roken’ coach in haar onderneming Rokenstopt.nl. ,,Toen ik 39 was en mijn jongste kind werd geboren, die inmiddels 22 is, kreeg mijn man de diagnose longkanker en overleed een jaar later”. Een heftig levensverhaal dat ook een beetje aan de basis ligt van haar enorme bezieling om met dit vakgebied bezig te zijn. Tot eind 2016 was Yvonne in dienst bij het Spaarne Gasthuis (longgeneeskunde) waar zij haar ‘Stoppen met Roken’ poli had. Helaas werd de ‘Stoppen met Roken’ poli door het ziekenhuis gesloten, waardoor zij op haar 58ste haar baan kwijt raakte. ,,Ik heb meer dan 1.000 mensen gecoacht, zowel in groepen als individueel en besloot de ervaring en kennis die ik had opgedaan te gebruiken”. Ze startte een eigen onderneming Rokenstopt.nl en presenteerde haar brochure en website aan het Spaarne Gasthuis. ,,Het ziekenhuis wilde graag een samenwerkingsverband met mij aangaan en zodoende ben ik ‘Stoppen met Roken’ coach van het Spaarne Gasthuis geworden”.

Mensen die zich willen laten coachen door Yvonne, kunnen een afspraak met haar maken. ,,Het jaartraject begint met een uitgebreid, vrijblijvend intakegesprek. Daarna nemen we samen een besluit en starten we met het programma”. In een tweede gesprek wordt een persoonlijk stopplan gemaakt, zo nodig met nicotine-vervangende middelen of medicijnen. Als er buiten de gesprekken bij Yvonne op kantoor, behoefte is aan meer begeleiding is er mail of telefonisch contact mogelijk. ,,Ik zeg altijd ‘stoppen met roken doe je zelf’. Het feit dat je ophoudt met roken dooft het systeem van de verslaving”. Uit onderzoek blijkt dat per jaar twintigduizend mensen overlijden aan de gevolgen van roken en zeven miljoen mensen wereldwijd. In Nederland overlijdt elk half uur iemand aan de gevolgen van roken. Wanda de Kanter (longarts in het Antonie van Leeuwenhoek ziekenhuis) en initiatiefneemster van ‘Sick of Smoking’ en auteur van ‘Nederland stopt! Met Roken!’ schrijft over Yvonne: ,,Yvonne behoort tot de beste rookstopcoaches van Nederland. Haar methode is gebaseerd op de meest recentelijke wetenschappelijke inzichten”. Het aantal mensen dat blijvend gestopt is met roken onder begeleiding van Yvonne ligt (gemiddeld) op 60 procent. Yvonne: ,,En dat is een geweldig resultaat. Als je écht doorzet wil je nooit meer terug naar de verslaving. Stoppen met roken is een cadeau aan jezelf”. De kosten van het Stoppen met Roken programma staan op de website . Begeleiding bij stoppen met roken is opgenomen in het basispakket van de ziektekostenverzekering. Voor meer informatie: Yvonne van Loosbroek, 06-51960957, info@rokenstopt.nl, www.rokenstopt.nl Bezoekadres: Spaarne Gasthuis, 1e etage poli 26, Händellaan 2a, Heemstede.

Heemsteedse Courant, 10 maart 2019


volgende: